Şöyle ayaklarınızı uzatmış, güzel bir yemek sonrası dinleniyor ve içinizden tatlı bir şeyler atıştırmak geliyorsa ve irmikli tatlıları da seviyorsanız geleneksel bir tatlıya farklı bir dokunuşla akşamınızı şenlendirebilirsiniz demektir 😍 Hem belki küçük bir misafiriniz gelecektir ve hafif bir tatlı servis etmek için tarif de arıyor olabilirsiniz 💚 Yani her halükarda, bunu en az bir kere denemiş olmalısınız 😍💚💚
PORTAKALLI İRMİK HELVASI
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
80 gr tereyağı
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çimdik tuz
***********************
Tatlının şerbeti için; su, taze sıkılmış portakal suyu ve tuzu bir tencerede kaynamaya bırakın.
Tereyağı ve ayçiçek yağını, başka bir tencerede eritip irmiği ekleyerek kısık ateşte 25-30 dk karıştırarak kavurun.
İrmikler kahverengileşmeye başlayınca, toz şekeri ekleyip 2-3 dk daha karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini de ilave edin.
Diğer tencerede kaynattığınız şerbeti azar azar irmiğe ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte, suyunu çekip kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Kıvam alınca altını kapatıp, havlu kağıtla beraber kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Servis yapacağınız zaman, beğendiğiniz bir kalıpla şekil vererek ve üzerini tercihen tarçın ve ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
*****Unutmayın; irmiğe şerbeti ekleyince kavurduğunuz renkten birkaç ton açılacaktır, beyaz renkte bırakmayınız💚
*****Bu miktardan 6-8 kişilik çıkmaktadır.
Afiyetler olsun 😍😍😍

Yorumlar