Mantar Çanağında Köfte



İyi akşamlar, saygılar sevgiler, öpücükler, mutlu huzurlu günler 💚
Bazı duygular, bazen insanı esir alıyor, ondan başka hiçbir şey düşünemez, uyuyamaz oluyor, hatta ileri dozlarında kalbinde aşırı bir çarpıntı, kapana kısılmışlık hissettiriyor ve bir türlü o duyguyu düşünmekten alıkoyamıyor insan kendini...
Dün gece benim için de öyle günlerden biriydi, ufak bir panik atak bile geçirmiş olabilirim 😀
Aşılacak sorunlar bile zamana ihtiyaç duyar, kaldı ki bir sorunun aşılıp aşılamayacağına karar veren mercii kim?
Velhasıl, düşünmemek için yaptığım bütün çabalardan sonra en son sevgili @sabatumer in kahkaha dolu videolarını izleyip ondaki pozitif enerjiyi hissedince biraz sakinleşip uykuya dalabildim💚 Saba Tümer'in kahkaha videolarını izlerken 1 yıl kadar geç gelen bir bilgi öğrendim: #21gündemutluluk adında bir kitap çıkarmış, kitap şöyle diyor: “Daha iyi bir yaşam sürersek mutluluğun kendiliğinden geleceğini ümit ederiz. Oysaki bu büyük bir yanılsamadır. Mutluluğumuzu ancak ve ancak kendimiz yaratırız.” en kısa zamanda okumak istiyorum😍

Daha önce de tarifini verdiğim bu mantar çanağında köfte tarifini tekrar paylaşıyorum; bazı sebzeler çok güzel 😍

Malzemeler:
1 kg ızgaralık mantar (jumbo boy)
1 kase rendelenmiş kaşar
Küçük tereyağı parçaları


Köftesi:
300 gr orta yağlı kıyma
1fincan galeta unu
tuz , karabiber

****************

Köfteler için tüm malzeme yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Mantarlar yıkanıp sapları çıkarılır, tepsiye dizilir, üzerine köfteler konur, mantarlara da değecek şekilde küçük tereyağı parçaları serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Pişince üzerine rendelenmiş kaşar koyulup 5 dk daha fırında kaşarın erimesi sağlanır.
Afiyet olsun.

Yorumlar