Ölçüsüz Pilav Tarifi - kavurarak








Pilavı ölçüsüz yaparım genelde, her şey göz kararıdır da, şimdi size göz kararımı açıklamaya çalışacağım...


Bir kaseye pirinçleri alıyoruz, ve onları musluktan akan soğuk suyla yıkıyoruz.

2 defa yıkayıp suyunu döktükten sonra (üzerindeki nişasta lezzet verdiği için çok yıkamıyorum) tenceredeki ısınmış zeytinyağının içine döküp kavurmaya başlıyoruz.

Zeytinyağının miktarını ayarlarken, bütün pirinçleri ıslatacak kadar ve hatta biraz daha fazla yağ kullanacağız, yağlı seviyorsanız miktarını ona göre artırabilirsiniz.

Pirinçlerin rengi şeffaflaşana kadar, yaklaşık 6-7 dk kadar kavuruyoruz.

Nasıl bir tencere kullanırsanız kullanın bu ölçü standarttır,,, pirinçlerin üzerini 1 parmak kalınlığında geçecek kadar kaynar su koyup, ocağı en kısığa getirip kapağını kapatıyoruz.

Suyunu çektiği zaman, pilavı iyice karıştırıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz, bırakalım ki iyice kendini bıraksın ve tane tane olsun.


Afiyetle kalın .


Yorumlar