Karnabahar Püresi


karnabahar püresi

Aman şöyle artistik bir hareketle tabaklama yapma hayalime sonunda kavuştum, o kadar özeniyodum ki ünlü şeflerin tabaklarında yaptıkları basit ama şık sunumlara... Benimki de oldu sayılır ya, ben beğendim yani 😀😀 Efenim et sote yaptık, yanına da elimizde uzun zamandır bize sabreden bir karnabaharla püre yapalım dedik, malum, patatesin kalorisi de çok, yararı da az, daha sağlıklı bir şeyler olsun istedik falan derken ortaya böyle leziz ve sağlıklı bir püre çıktı, bence muhakkak deneyin, asla pişman olmayacaksınız 😍😍😍

Malzemeler:
Yarım kg karnabahar
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı

3/4 çay bardağı krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
Tuz Karabiber

******************

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. 1,5 su bardağı su ve sütü tencerede kaynatın. Kaynayınca karnabaharları ve küp doğradığınız patatesi ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar (ağzı kapalı bir şekilde) kısık ateşte pişirin. Sebzeleri mutfak robotundan geçirin. Üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin. 1-2 dakika pişirdikten sonra tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. İşte bu kadar basit💚 Afiyetler olsun😍😍😍 

Yorumlar