Elma Tavası


elma tavası

💚💚💚💚 Elma Tavası; Meyve yemekleri vol bilmemkaç... Evet çok garip gelebilir, ama önyargıyı bırakıp muhakkak deneyin, pişman olmayacaksınız, böyle baharatlı, ekşi, hafif, tatmin edici... Yani ne diyeyim, çok acayip, kesinlikle mutluluk veriyor ama, bakın burası net: mutlu olacaksınız 😍😍😍

Malzemeler:
1,5 kg ekşi küçük elma (ekşi yoksa yerine normal elma kullanıp, pekmez yerine nar ekşisi kullanabilirsiniz)
500gr kuşbaşı et
1adet soğan

2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı üzüm pekmezi
tuz, karabiber, yenibahar

****************
Kuşbaşı eti yarım bardak su ile tencereye koyun. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tenceredeki etin üzerine yağın yarısını ve soğanı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayıncaya kadar kavurun. Domates salçasını kavrulan etin üzerine ekleyin. Üzerine üzüm pekmezi, baharat ve tuzu da ilave edin. Etin üzerini az geçecek kadar su koyarak pişmeye bırakın. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmaların kabuğunu soymadan dörde bölüp çekirdekli kısımlarını çıkarın. Tavada kalan yağ ile çevirin. Yağda çevrilen elmaları etin üzerine aktarın ve pişmeye bırakın. Suyu kıvamlanıp elmalar pişince ateşten alın. Not: Bu yemekte ekşi elma kullanıldığı için ayrıca nar ekşisi veya limon suyu kullanılmaz.elmanın ekşisini dengelemek için üzüm pekmezi kullanılır. Malzeme kısmında da yazıldığı üzere, ekşi elma kullanmıyorsanız, pekmez yerine nar ekşisi kullanarak ekşi dengesini koruyunuz. Afiyet olsun💚💚💚 

Yorumlar