Şıhıl Mahşi (Kabak Oturtma)




Annemin deyimiyle "kabak oturtması" Antakya yöresinde "şıhıl mahşi" Yani; dolmaların şahı! Eh yani haksız da sayılmazlar, hangi dolma bu kadar etli ve kızarmış sebzeden yapılıyor ki... Yanında da sarımsaklı yoğurt😍

Malzemeler:

  • 10 adet küçük dolmalık kabak
  • 300 gr kıyma

  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • tuz, karabiber

************************

Kabakların içini oyup, kızgın yağda kızartalım.
Kıymayı tavada, kendi yağında kavuralım ve kavrulunca içine tuz, karabiber ve salçasını ekleyip 3-4 dk daha kavurup altını kapatalım.
Kabakların içlerine kıymayı koyup (tıka basa doldurmadan) dik bir şekilde tencereye yerleştirelim.
Tencerenin dibine 1 çay bardağı salçalı su döküp, altını açalım, kaynara çıkınca kısık ateşte yarım saat pişirelim.
Yanında sarımsaklı yoğurtla beraber tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar