
Annemin deyimiyle "kabak oturtması" Antakya yöresinde "şıhıl mahşi" Yani; dolmaların şahı! Eh yani haksız da sayılmazlar, hangi dolma bu kadar etli ve kızarmış sebzeden yapılıyor ki... Yanında da sarımsaklı yoğurt😍
Malzemeler:
************************
Kabakların içini oyup, kızgın yağda
kızartalım.
Kıymayı tavada, kendi yağında
kavuralım ve kavrulunca içine tuz, karabiber ve salçasını
ekleyip 3-4 dk daha kavurup altını kapatalım.
Kabakların içlerine kıymayı koyup
(tıka basa doldurmadan) dik bir şekilde tencereye yerleştirelim.
Tencerenin dibine 1 çay bardağı
salçalı su döküp, altını açalım, kaynara çıkınca kısık
ateşte yarım saat pişirelim.
Yanında sarımsaklı yoğurtla beraber
tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar