Ayranlı Kabak Dolması




Yaaa güzelim yemeği nasıl da çekmişim 😔 Siz kusuruma bakmayın, kalabalık bir masada dar bi vakitte çektim ama her detayı gözüküyor neticede😍😘😘😘 Efenim kendisi #lübnan mutfağından özel bir yemektir, ayranlı kabak dolması diye geçmektedir. Orjinal ismi: Kousa Mihshi Bi Laban; yani yaklaşık olarak "Susadım" diye çevirebiliriz... Zaten çok ferah bir yemek😘 Ben orjinal tarifi verdim ama, biz yağda kavurmadan direkt suda haşlayarak dolma yaptık👍👍

Malzemeler:
1 kg kabak
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
Karabiber
Tuz
Pulbiber

Kuru nane
1 kg yoğurt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tuz

**********************
>Kabaklar oyulup, çok az yagda kızartılır.
>Bir tavada kıymayı soğanla kavurup, karabiber ve pul biberi ekleyin.
>Piştikten sonra hazırlamış oldugunuz kıymalı harcı, kabakların içine doldurun.
>Bir tencereye biraz su ve içine mısır nişastası ve tuz koyup karıştırdıktan sonra, yoğurdu ekleyip altını açın.
>Kaynayana kadar karıştırın.
>Yoğurt kaynadıktan sonra içine; doldurdugunuz kabakları koyup biraz daha kaynatın.
>Kabaklar pişince üzerine; tereyağında biraz nane kavurup dökün ve servise sunun.

>>>>Afiyet olsun<<<< 

Yorumlar