Kuşbaşılı Alinazik


Yoğun bir ramazan ayından sonra, hepimizin yediği yemekler artık şişkinlik yaptıysa, gözler yavaş yavaş hafif yemekler aramaya başladı galiba 😍 Bayramda yemek istediğimiz kurabiye ve tatlılardan önce güzel hafif bir ana yemek : alinazik = alenazik. Kuşbaşılı Alinazik ❤️

Malzemeler:

5 adet közlenmiş patlıcan
300 gr ince kuşbaşı kırmızı et

400 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Tuz

*****************

Zeytinyağında kuşbaşı etleri ara ata karıştırarak kavuralım, bir süre sonra suyunu salacaktır, suyu çekişince biraz daha kavuralım.
Kavrulduktan sonra içine toz kırmızı biber ekleyip, iyice karıştıralım, yanmadan ocaktan alalım.
Sarımsakları tuzla ezip yoğurtla karıştıralım, içine biraz da tuz ekleyelim.
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup, tahta üzerinde küp küp doğrayıp sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.
Pişmiş etleri, patlıcanlı yoğurtların üzerine, et komple yoğurtlu karışımın üzerini kapatacak şekilde dökelim.
Sıcakken tüketelim.

Afiyet olsun😘😘

Yorumlar