İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)




Patlıcanla yapılabilecekler listesinde üst sıralara çıkması gereken bir lezzet - Kürdan Kebabı nam-ı diğer; İslim Kebabı 😍 Uzuuuun patlıcanların ortasında bir parça et - tam bir sürpriz yumurta değil mi?


Malzemeler (10 adet Kürdan Kebabı – Yaklaşık 5 kişilik) :

  • 4 adet uzun patlıcan
  • 10 adet cherry domates

  • 4 adet sivri biber
  • Yarım kg incik
  • Tuz, Karabiber
  • 1 yemek kaşığı karışık salça


*************************


Uzun patlıcanları, uzunlamasına dilimleyip (10 kürdan kebabına 20 dilim patlıcan gerekecek)
kızgın yağda kızartalım.
İncik eti tencereye koyup üzerine 3 su bardağı su koyup, suya tuz karabiber ve salçayı da ekleyip yaklaşık 1,5 saat kadar pişirelim – isteyen düdüklüde de pişirebilir.
Etten artan suyu – et suyu olarak buzluğa kaldırıp daha sonra kullanabilirsiniz.
İncikler piştikten sonra, iki dilim patlıcanı alıp, üst üste artı (+) şeklinde koyuyoruz, orta kısmına incikten bir parça alıp patlıcanları bohça yapıyoruz ve üzerine domates ve biberi koyup kürdanla hepsini birbirine tutturup borcama yerleştiriyoruz.
Etlerin her bir kürdan kebabına eşit dağılabilmesi için parçalara bölebilirsiniz.
Bütün kürdan kebaplarını hazırladıktan sonra üzerine yarım su bardağı salçalı su gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dk pişiriyoruz – hafif suyu çekişmesi gerekiyor.

Afiyet olsu😘😘

Yorumlar