Parmak Kebabı





Bol bol sebzeleri kızartın, parmak parmak kızartın, parmak kebabına lazım olacak 💚😍😍

 
Malzemeler:
  • 400 gr kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet patlıcan

  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • tuz, karabiber

***********************
Etleri tencerede yağla beraber 5 dk kavuralım.
Etlerin üzerine ince ince doğranmış soğanı koyup kavurmaya devam edelim.
Ardından etlerin üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ilave edelim, etleri suyunu çekene kadar pişirelim.
Etler pişince tuz ve karabiber ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
Patlıcanları alaca soyup, parmak şeklinde doğrayalım.
Patatesleri soyup onları da parmak şeklinde doğrayalım.
İlk önce patatesleri, ardından da patlıcanları kızgın yağda kızartıp, kızarmış sebzeleri borcama, ortaya et gelecek şekilde yanyana dizelim.
Orta kısımda oluşan boşluğa etleri de koyduktan sonra, üzerlerine, 2 ye böldüğümüz domatesleri yerleştirip, biberleri de dilimleyip aralara koyalım.
Salçayı suda eritip (gerekiyorsa biraz tuz ilavesiyle) hazırladığımız borcamın üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.


Afiyet olsun.💚💚💚💚

Yorumlar