
Bol bol sebzeleri kızartın, parmak parmak kızartın, parmak kebabına lazım olacak 💚😍😍
Malzemeler:
- 400 gr kuzu kuşbaşı et
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- tuz, karabiber
***********************
Etleri tencerede yağla beraber 5 dk
kavuralım.
Etlerin üzerine ince ince doğranmış
soğanı koyup kavurmaya devam edelim.
Ardından etlerin üzerini biraz
geçecek şekilde sıcak su ilave edelim, etleri suyunu çekene kadar
pişirelim.
Etler pişince tuz ve karabiber
ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
Patlıcanları alaca soyup, parmak
şeklinde doğrayalım.
Patatesleri soyup onları da parmak
şeklinde doğrayalım.
İlk önce patatesleri, ardından da
patlıcanları kızgın yağda kızartıp, kızarmış sebzeleri
borcama, ortaya et gelecek şekilde yanyana dizelim.
Orta kısımda oluşan boşluğa
etleri de koyduktan sonra, üzerlerine, 2 ye böldüğümüz
domatesleri yerleştirip, biberleri de dilimleyip aralara koyalım.
Salçayı suda eritip (gerekiyorsa
biraz tuz ilavesiyle) hazırladığımız borcamın üzerine
gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece
fırında, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.💚💚💚💚
Yorumlar