
Pazar günü ritüellerimizden biri, olmazsa olmazımız etli yemek yemek, peki kavurma yesek😍😍😍😍 Tariflerimize, anasayfamızdaki link'e tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hayırlı pazarlar💚
Malzemeler:
- 1 takım koyun ciğeri (akciğer ve karaciğer birlikte) - zırhta iri çekilmiş
- 250 gr kuyruk yağı - çekilmiş
- 5 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Yenibahar
- Toz kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı karışık salça
****************
Yağda ilk önce kuyruk yağını kavuruyoruz.
Kuyruk yağı erimeye başlayınca zırhta çekilmiş ciğeri koyuyoruz ve 40 dk kavurarak pişiriyoruz.
İnce doğranmış soğanı da tencereye ekliyoruz ve 15 dk da böyle kavuruyoruz.
Julyen doğranmış biberleri, salçayı ve baharatları da ekliyoruz ve 15 dk daha kavurarak pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Buharı üstündeyken, tercihen ekmek arası tüketiyoruz😍
Afiyet olsun.
Yorumlar