Ne desem nasıl anlatsam bilemiyorum, öyle bir şey işte; bol malzemos omlet;
FRİTTATA
nam-ı diğer "italyan omleti" 😍😍
Özelliği mi? Hem bol sebzeli olması, hem kalın olması hem de fırınlanması 👍👍👍👍
Bizim tarifte üzerine de inanılmaz lezzetli bir sos var ki... Bütün ihtişamını ve lezzetini sos verdi desem yeridir💚
Malzemeler:
- 8 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 kase rendelenmiş peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze kekik
- Tuz
- Bol karabiber
- Yapışmaz ve fırına girebilir, yaklaşık 25 cm çapında 6-8 cm derinliğinde tava/tencere
Sos için;
- 10-12 adet cherry domates
- 5-6 yaprak fesleğen
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
****************
üst sosu:
sarımsakları tuzla eziyoruz ve hafif kızdırılmış, kısık ateşte duran zeytinyağının içine koyuyoruz.
Cherry domatesleri kabuklarını soymadan 2 parçaya bölüp onları da ekliyoruz.
15 dk kısık ateşte pişiriyoruz. İyice suyu çıkacak.
Spatulayla gelişigüzel eziyoruz.
Piştiğinde üzerine taze fesleğen doğrayıp az tuz ve az karabiber ekleyebilirsiniz - ben ekledim, harika bir kokusu oldu💚
Omlet:
Biberleri ve soğanı julyen doğruyoruz ve yapışmaz tavada, zeytinyağında pişirmeye başlıyoruz - hepsini aynı anda ocağa alalım.
Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz, tuz ve bol karabiberi, maydanoz ve taze kekikleri gelişigüzel doğrayıp yumurtaya ekliyoruz.
Biraz da rendelenmiş peynir (kaşar olabilir) ekliyoruz.
Yumurtaları soğanın olduğu yapışmaz tavaya döküyoruz ve karıştırıyoruz.
Biraz katılaşmaya başladığında, 180 derece fırına koyup 15 dakika her tarafını pişiriyoruz.
Çıkarınca, tavanın içindekileri tabağa ters çeviriyoruz.
Üzerine hazırlamış olduğunuz domates sosunu, yağıyla beraber döküyoruz.
Kenarlarından akacak şekilde bolca dökebiliriz.
İsteğe göre üzerine rendelenmiş peynir rendeleyip ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. ☺️
Afiyet olsun💜💜


Yorumlar