Günlerdir paylaşacağım, fırsat bulup da paylaşamadım zerdeli sütlacımı🤦🏼♀️
Sıfır şeker sütlacın üzerine, şekerli zerde koyup hafif bir sütlü tatlı keyfi yapmaya, buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk tüketmeye ne dersiniz? Farklı süsleme yöntemlerine izin de veriyor hem😍 Siz nasıl süslüyorsunuz?
Zerdeli Sütlaç(8 kişilik)
Sütlaç malzemeler:
- 1 kg süt
- 1 fincan pirinç
Zerde malzemeler:
- 8 çay bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
*******
Sütlaç yapımı:
Sütü kaynatıyoruz, kaynayınca pirinçler konuyor, pirinçler açılıp uzayıncaya kadar pişiriliyor. Sık sık karıştırılacak, kıvam alınca altı kapatılıp kaselere yarım şekilde doldurup, soğuyunca buzdolabına yerleştirilip soğutulacak - 6-8 saat dolapta soğuması lazım.
Zerde yapımı:
Pirinç suda pişirilir, pişerken - 1 fincan sıcak suda 10 dk beklettiğiniz - zerdeçalın suyunu ekleyebilirsiniz. İyice pişince, şekeri azar azar ekleyip, ekledikçe karıştırın. Bütün şekeri ekleyip, şeker eriyince zerdenin altını kapatın. Zerde sıcakken, bekleyip soğumuş sütlacın üzerine zerdeler eklenecek ve tekrar oda sıcaklığına gelince dolaba koyulacak.
Soğuk soğuk servis ediniz💕💕👍😘
Afiyet olsun.

Yorumlar