Reyhan Şerbeti



Hayır hayır, evlilik teklifi değil, reyhan şerbeti 😍
Ama bu şerbetin özünde bi' osmanlılık yatıyor ama ben bir kaynağa ulaşamadım açıkçası... Neden böyle düşündüm, çünkü daha bardağa koyarken etrafa misler gibi tarçın karanfil ve reyhan kokusu yayılıyor😍😍

Malzemeler:

  • 1 demet reyhan
  • 6 adet kuru karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker - "az şekerli" sevenler şekerini azaltabilir, tam bir şerbet kıvamı için bu ölçü uygundur.
  • 1 limonun suyu veya 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu

**************

Reyhan hariç bütün malzemeleri tencerede karıştırıp şekeri eritiyoruz (su kaynar su sıcaklığında olacak)
Reyhanları atıp bütün reyhanların suyun içinde olduğundan emin oluyoruz ve tencerenin ağzını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Kendi sıcağında demlene demlene soğuyacak,
Soğuduktan sonra, süzerek sürahiye koyup buzdolabında soğutup buzla servis ederek tüketiyoruz.

Afiyet olsun😘😘😘


Yorumlar