Patlıcan Böreği




Patlıcanda bol miktarda A vitamini ve fosfor mevcuttur. Ayrıca en iyi idrar söktürücü sebzelerden biridir.
Patlıcanla neler neler yapılmaz ki... Mesela -patlıcan böreği- inanılmaz lezzetli oluyor, çocuklar için de güzel bir öğün olabilir😘😘

Uzun patlıcanların kabuğunu soyalım.
Uzunlamasına ortadan ikiye kesip, kestiğiniz yarım patlıcanları, enine ortadan ikiye keserek boylarını kısaltıyoruz, toplam 4 adet patlıcanımız oldu. Elimizdeki 4 patlıcanın arasını tamamen ayırmadan, kalınlığını daha da incelteceğimiz şekilde keselim, uç kısmından parçalar birleşik kalacak halde bırakalım.

Arası ayrılmış patlıcan parçalarının arasına "maydanozla karıştırılmış rendelenmiş peynir" dolduralım (ben antep peyniri kullandım, çok eriyip akmasını istemiyorum, kaşar kullanacaksanız aşağıda ek yapacağım.)
Bir tabakta duran çırpılmış yumurtalara bu börekçikleri batırıp, arkalı önlü iyice yumurtaya bulayalım. Daha sonra kızgın yağa atalım, patlıcanlar pişene kadar pişirelim.
*****Eğer kaşar peyniri kullanmayı düşünüyorsanız; yumurtaya bulama işleminden sonra galeta ununa bulayabilirsiniz, daha da farklı bir lezzete dönüşecektir.

Afiyet olsun ❤️❤️❤️

Yorumlar