
Açlık hissini, her geçen gün daha da hissetmeye başladık galiba... Açken insanın canı daha yağlı, daha kalorili yiyecekler çekiyormuş, ya da kendi psikolojime kulp buldum, bilemiyorum 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Bi'börek olsun🤤🤤 Yufkadan olsun. Kızarsın. Ama çıtır çıtır kızarsın, içinden peynir aksın ama aynı zamanda sebzeli olsun, hatta isteyen içine pastırma bile koyabilsin...🙏🙏🙏 Böyle ara-sıcak gibi olsun. Sıcak sıcak yensin, ağzını hafif yaksın, ama muhakkak dışı çıtır çıtır olsun. #PAÇANGA böreği iftiharla sunar.
Tarifi:
Bir yufkayı ortadan ikiye katlayıp, yarım daire elde edelim. Yarım daire şeklindeki yufkayı üçgen dilimler elde edecek şekilde 5 eşit parçaya bölelim.
- Çift kat yufka dilimleri elde ediyoruz ki, içine koyduğumuz peynir, yufkayı yırtıp dışına çıkmasın ve de daha gevrek olsun.
Tavada, ince doğradığınız kapya biber ve yeşil biberleri yağda birazcık kavurup kokusunu ve rengini çıkarmasını sağlayın.
Çift kat yufkaların arasına, dikdörtgen dilimler halinde kestiğiniz kaşar peynirlerini ve üzerine pişirdiğiniz biberleri koyup, yufkayı peynir kalınlığında sarın -ne çok sıkı ne çok gevşek olacak. Yufkaların ucunu suyla ıslatıp yapışmasını sağlayın ve fritözde kızartıyorsanız 170derecede, tavada kızartıyorsanız orta ateşte kızartın(tavada yağın uzun süre ısınmasını beklemezseniz iyi olur yoksa dışı çabuk pişer ama peyniri erimez)
Çıtırtıyı duyanlar? 😍😍😍
Yorumlar