
Yumuşacık bir lezzet - kağıt kebabı 😍😍😍 Yanına pirinç pilavının çok çok yakıştığı, fakat pilavsız da lezzetine doyamadan yiyebileceğiniz nadide lezzetlerden... Hafif, sağlıklı ve lezzetli 👍👍👍
Malzemeler:
- 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
- 200 gr arpacık soğan
- 200 gram konserve bezelye
- 250 gr patates
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz, karabiber
- Birkaç dal maydanoz
Sos malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı ılık su
Sos yapımı:
Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurup, üzerine suyu koyup kaynayınca altını kapatalım.
***************
Kuşbaşı eti, az yağda yarım saat kavuralım. Patatesi küçük küp şeklinde doğrayalım, biberleri ince doğrayıp, bütün malzemeleri tavadakş etin içine ekleyip 15 dk hepsini orta ateşte çevirelim. Hazırlanan sosu, yarı pişmiş harcın üzerine ilave edip, tepsiye açtığımız yağlı kağıdın üzerine, bütün malzemeleri dökelim. Yağlı kağıdın kenarlarını, malzemenin üzerine kapatıp (açık yeri kalmayacak, gerekiyorsa ek kağıt kesebilirsiniz) kağıdın üzerine zeytinyağı sürelim. 220 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup 20 dk pişirelim.
Afiyet olsun 😘😘😘
Yorumlar