Kabak Kavurması






Kabak kavurması. Havalar da ısındığına göre, iftarda gözler daha hafif yemekleri aramaya başladı bile... Hafif bir yemek arayanlar için güzel bir çözüm. Hiç denememiş olanlar için mutlaka ama mutlaka tavsiye ediyorum, mutlaka üzerine maydanozla deneyin, bence maydanozsuzken lezzeti alınmıyor. 19 mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun..

 Malzemeler:
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 tane yeşil (dolmalık) kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası karışık)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • zeytinyağı

************

Soğanı, yemeklik doğrayıp yağda kavuralım. Soğanlar kendini bırakınca, iri rendelenmiş (veya ince doğranmış) kabakları ekleyip biraz karıştıralım, kabaklar suyunu salınca salçayı da ekleyelim ve iyice karıştıralım. Küçük doğranmış domates ve biberleri ve tuzu ekleyelim. Arada karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edelim. Yaklaşık 15-20 dk içerisinde yemek pişmiş olacaktır. Üzerine maydanozları doğrayıp tabağı süsleyelim ve bu enfes tada varalım😘😘😘😘

Afiyet olsun 💚💚

Yorumlar