İftarda çorbayla başlamak en güzeli oluyor, mideyi çok yormadan karın doyurmak güzel fakat yapılacak çorba alternatifi bazen akla gelmiyor, sezonu da gelmişken neden olmasın dedirten türden; köz patlıcan çorbası ❤️ hele de yanında kızarmış ekmek varsa aman değmeyin keyfime 😍😍
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz
*************
Tereyağı eritip unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım,
Küçük küçük doğradığınız patlıcanları ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip 1-2 dk. kavuralım,
Suyunu ekleyip (ılık su) karıştıralım ve koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim,
Sütü ekleyip karıştıralım ve 1-2 taşım daha kaynatalım,
Blenderdan geçirip pürüzsüz bir çorba elde edelim,
Tuzunu ekleyip ateşten alalım.
Üzerine kırmızı-biberli yağ sosu ve karabiber, içine de kıtır ekmek çok yakışıyor.
Afiyet olsun 😘😘

Yorumlar