Mantarın o yumuşacık tadıyla, etin eşsiz uyumu ve üstünde erimiş kaşar... Mantar ve etin inanılmaz tok tutması da yanında bonusu. Protein deposu bu lezzeti mutlaka bir de böyle deneyin derim, benden söylemesi 😍😍
Malzemeler:
- 1 kg kebaplık mantar (jumbo boy)
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- Küçük tereyağı parçaları
- 10-12 adet cherry domates
- 8-10 dilim biber
Köftesi:
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1fincan galeta unu
- tuz , karabiber
*********
Köfteler için tüm malzeme yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Mantarlar yıkanıp sapları çıkarılır, tepsiye dizilir, üzerine köfteler konur, mantarlara da değecek şekilde küçük tereyağı parçaları serpiştirilir. Tepsideki boş yerlere; domates ve yeşil biberler yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Pişince üzerine rendelenmiş kaşar koyulup 5 dk daha fırında kaşarın erimesi sağlanır.
Afiyetler olsun 😍😘😘😘

Yorumlar