Kaşarlı Mantar Kebabı




Mantarın o yumuşacık tadıyla, etin eşsiz uyumu ve üstünde erimiş kaşar... Mantar ve etin inanılmaz tok tutması da yanında bonusu. Protein deposu bu lezzeti mutlaka bir de böyle deneyin derim, benden söylemesi 😍😍

Malzemeler:

  • 1 kg kebaplık mantar (jumbo boy)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Küçük tereyağı parçaları
  • 10-12 adet cherry domates
  • 8-10 dilim biber


Köftesi:

  • 300 gr orta yağlı kıyma     
  • 1fincan galeta unu             
  • tuz , karabiber                  


*********

Köfteler için tüm malzeme yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.

Mantarlar yıkanıp sapları çıkarılır, tepsiye dizilir, üzerine köfteler konur, mantarlara da değecek şekilde küçük tereyağı parçaları serpiştirilir. Tepsideki boş yerlere; domates ve yeşil biberler yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Pişince üzerine rendelenmiş kaşar koyulup 5 dk daha fırında kaşarın erimesi sağlanır.


Afiyetler olsun 😍😘😘😘

Yorumlar