Çilekli Çikolatalı Islak Kek


Harika bir ıslak kek, hem de üzerine sos gezdirmeden... Hamuru biraz cıvık olacak, hiç endişe etmeyin, dökün kalıba gitsin, pişsin de afiyetler olsun😍😍😘😘😘

Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü - yoksa limon kabuğu rendesi yeterli oluyor.
  • 1 adet limon kabuğu
  • 15 adet çilek

*******

Çilekleri halka halka doğrayıp, rendelenmiş limon kabuklarıyla iyice karıştırıp kenara ayırın.
Şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve vanilya özütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un, kakao ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın - gelişigüzel değil, dışardan alıp içeri doğru karıştırmaya özen gösterin, çırpma esnasında oluşan kabarcıklar kaybolmasın ki, kekimiz güzel kabarsın hamur olmasın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün, daha önce kenara ayırdığınız çilekleri yavaş yavaş hamurun üzerine serpiştirin.
 180 derecede "önceden ısıtılmış" fırında 30 dakika pişirin. oda sıcaklığına gelince buzdolabına yerleştirip soğumasını bekleyin.

Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar