Malzemeler :
- Bir takım kuzu ciğeri
- 1 adet kuzu gömleği
- 1 büyük baş soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 baş taze soğanın yeşil yaprak kısımları
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 Yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kaynar su
***************
Kuzu gömleğini bir
tepsiye alıp üzerine sıcak su ilave edip çözülmesini bekleyin.
Derince bir tavaya sıvı
yağı alıp, dolmalık fıstıklarla ince kıyılmış soğanları
pembeleşinceye kadar çevirin.
Küçük kuşbaşı
şeklinde doğranmış ciğerleri ekleyip sürekli çevirerek
pişirmeye devam edin.
Ardından yıkanıp
nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin.
Pirinçleri çevirirken
ince kıyılmış soğan yapraklarını, kuş üzümü, kuru nane ve
dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
Pilav hazırlar gibi
kaynar su ilave edip, bir iç pilav hazırlayıp demlendirin.
Çözülmüş kuzu
gömleklerini 15 X 15 cm gibi ebatlarda bıçakla kesip, içerisine
iç harcı bolca koyun.
Kuzu gömleğini, iç
harç taşmayacak şekilde sıkıca sardırıp, sardığınız taraf
alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı
sürüp, 200 C fırında nar gibi oluncaya kadar fırınlayın.
Sıcak servis edin,
Afiyet olsun💛💛💛💛



Yorumlar