Ciğer Sarma





Malzemeler :
  • Bir takım kuzu ciğeri
  • 1 adet kuzu gömleği
  • 1 büyük baş soğan

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 baş taze soğanın yeşil yaprak kısımları
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 Yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Kaynar su


***************


    Kuzu gömleğini bir tepsiye alıp üzerine sıcak su ilave edip çözülmesini bekleyin.
    Derince bir tavaya sıvı yağı alıp, dolmalık fıstıklarla ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.
    Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerleri ekleyip sürekli çevirerek pişirmeye devam edin.
    Ardından yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin.
    Pirinçleri çevirirken ince kıyılmış soğan yapraklarını, kuş üzümü, kuru nane ve dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
    Pilav hazırlar gibi kaynar su ilave edip, bir iç pilav hazırlayıp demlendirin.
    Çözülmüş kuzu gömleklerini 15 X 15 cm gibi ebatlarda bıçakla kesip, içerisine iç harcı bolca koyun.
    Kuzu gömleğini, iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sardırıp, sardığınız taraf alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 C fırında nar gibi oluncaya kadar fırınlayın.
    Sıcak servis edin,

    Afiyet olsun💛💛💛💛

Yorumlar