Bamya mevsiminde değilseniz, mevsiminde kurutulmuş olarak saklayabileceğiniz veya kuru olarak satın alabileceğiniz bamyaları, mevsimi dışında da tüketebilirsiniz. Gayet lezzetli ve yapımı da kolay oluyor.
***
Kuru bamyayı bir tencereye koyalım, üzerine kaynar su döküp, kapağını kapatalım. 2 saat bekletip yumuşamasını sağlayalım. Diğer tarafta kuşbaşı eti tencereye koyup, kavuralım. Üzerine ince doğranmış 1 baş soğan koyup, kavurmaya devam edelim. 1lt. kadar su ekleyip, tuz ve salçasını da ilave edip pişirelim. Sonra suyunu süzerek bamyayı ekleyelim, ekşi( limon suyu, koruk ekşisi hangisi varsa ) koyalım. Domates ve yeşil biber doğrayıp onları da içine ekleyelim. Bamya yumuşayıp yenecek kıvama gelesiye kadar, yaklaşık bir saat pişirelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar