Çikolatalı Cupcake



Süper lezzetli, çikolata tadında bir cupcake, yerken kreması için ayrı, kek için ayrı bayılabilirsiniz, kekini kremasız da yapıp yemek isteyeceğinize eminim. Ben bayıldım, deneyin derim :)

Kek için;

  • 1 adet yumurta - minik bir köy yumurtası kullanıyorsanız 2 adet yumurta kullanın.

  • 1 su bardağından bir parmak az şeker

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • Yarım su bardağı süt

  • 1 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü - toz vanilin kullanmayın, portakal kabuğu tat verecektir.

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1 adet portakal kabuğu rendesi - arzuya göre artırılabilir, inanılmaz bir lezzet verecek.

  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için;

  • 200 ml sıvı krema

  • 160 gr çikolata - bitter (sütlü kullanacaksanız şeker miktarını azaltın)

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 

  • kıvamına bağlı olarak kakao ekleyin, hem koyulaşmasını sağlayacak hem de lezzet katacaktır- pompa yardımıyla kekin üzerinde şeklini bozmadan durabilecek kıvama gelmeli.

****

   Kremayı hazırlamak için sıvı kremayı mini bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya yakın ocaktan alın ve içine kırılmış çikolataları koyun, ara ara karıştırarak eritin. Buzdolabında en az 4-5 saat soğutun. Soğuyunca içine pudra şekeri, labne peyniri ilave edip mikserle çırpın, en son kıvamına göre kakaosunu ekleyip istediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.

   Fırını 180 derecede çalıştırın.

   Çırpma kabında, mikserin yüksek devri ile yumurtayı 1-2 dakika çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın. Yumurtanın iyi çırpılması çok önemli, karışım beyazlaşıp köpük köpük olmalı.

   Sütü, sıvıyağı, vanilyayı ve portakal kabuklarını ilave edip çırpmaya devam edin.

   En son un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Sert kağıttan muffin kalıplarına dökün. (ben özel olarak alıyorum, kek hamurunu koyduğumda şekli bozulmuyor.)

   Kalıpların 2/3'ünü doldurun, hepsinin aynı seviyede olması çok önemli, yanyana koyulduğunda, eşit miktarda kabarmış olmalı ki, birisi büyük birisi küçük durmasın.

   Isıtılmış fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Fırından almadan önce muffinlere bir kürdan batırıp çıkarın. Temiz çıkmıyor, üzerine hamur yapışıyorsa biraz daha pişirin.

   Pişen muffinleri soğutun ve üzerine hazırladığınız kremadan pompa yardımıyla sıkın, pompanın ucundaki aparatla farklı şekillerde krema oluşturabilirsiniz, üzerini meyve ile süsleyin, bu denli çikolata ve kakao ağırlıklı bir cupcake'i en iyi meyve tamamlıyor.

Afiyet olsun😘😘

Yorumlar