Fırını 180 derecede çalıştırın.
Çırpma kabında, mikserin yüksek devri ile yumurtayı 1-2 dakika çırpın.
Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın. Yumurtanın iyi çırpılması çok
önemli, karışım beyazlaşıp köpük köpük olmalı.
Sütü, sıvıyağı, vanilyayı ve portakal kabuklarını ilave edip çırpmaya devam edin.
En
son un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Sert kağıttan muffin kalıplarına dökün. (ben özel olarak alıyorum, kek hamurunu koyduğumda şekli bozulmuyor.)
Kalıpların
2/3'ünü doldurun, hepsinin aynı seviyede olması çok önemli, yanyana koyulduğunda, eşit miktarda kabarmış olmalı ki, birisi büyük birisi küçük durmasın.
Isıtılmış
fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Fırından almadan önce muffinlere bir
kürdan batırıp çıkarın. Temiz çıkmıyor, üzerine hamur yapışıyorsa biraz
daha pişirin.
Pişen muffinleri soğutun ve üzerine hazırladığınız kremadan pompa yardımıyla sıkın, pompanın ucundaki aparatla farklı şekillerde krema oluşturabilirsiniz, üzerini meyve ile süsleyin, bu denli çikolata ve kakao ağırlıklı bir cupcake'i en iyi meyve tamamlıyor.
Afiyet olsun😘😘
Yorumlar