Vişneli Yaprak Sarma



Saraylardan gelen bu lezzeti mutlaka deneyin derim, vişnenin yakışmayacağını düşünüyorsanız da çooook önyargılısınız, o zaman kesinlikle deneyin derim 💓💓 yani ne diyeyim, yoook böyle bir lezzet...

Malzemelerini size vereyim, gerisi size kalsın, daha detaya girmek istemiyorum, kendimi sarmanın lezzetine bıraktım, Afiyetler olsun efendim 😍😘😘😘


  • 30 Adet Salamura Asma Yaprağı

  • 250 gr Vişne

  • 3 Kaşık Dolmalık Fıstık

  • 1 Adet Soğan

  • 500 gr Pirinç

  • 1 Kaşık Yenibahar

  • 1 Kaşık Toz Tarçın

  • 2 Kaşık Kuş Üzümü

  • 1 Kaşık Kuru Nane

  • 2 Adet Rendelenmiş Domates

  • 1 Tutam Dere Otu

  • 1 Kaşık Şeker

  • 1 Kaşık Kaya Tuzu

  • 1 Adet Limon

  • 2 Bardak Zeytinyağı

 ****

   Harcı hazırlarken vişneleri harcın içine değil de, harçları yaprağın içine koyduktan sonra, sarmadan önce 2 adet vişneyi de ekleyip sarın.

   Kalan vişneleri de tencerenin üzerine döküp, ekşisinin ve lezzetinin suyuna da çıkmasına izin verin.

Yorumlar