Ana içeriğe atla
Saraylardan gelen bu lezzeti mutlaka deneyin derim, vişnenin yakışmayacağını düşünüyorsanız da çooook önyargılısınız, o zaman kesinlikle deneyin derim 💓💓 yani ne diyeyim, yoook böyle bir lezzet...
Malzemelerini size vereyim, gerisi size kalsın, daha detaya girmek istemiyorum, kendimi sarmanın lezzetine bıraktım, Afiyetler olsun efendim 😍😘😘😘
30 Adet Salamura Asma Yaprağı
250 gr Vişne
3 Kaşık Dolmalık Fıstık
1 Adet Soğan
500 gr Pirinç
1 Kaşık Yenibahar
1 Kaşık Toz Tarçın
2 Kaşık Kuş Üzümü
1 Kaşık Kuru Nane
2 Adet Rendelenmiş Domates
1 Tutam Dere Otu
1 Kaşık Şeker
1 Kaşık Kaya Tuzu
1 Adet Limon
2 Bardak Zeytinyağı
****
Harcı hazırlarken vişneleri harcın içine değil de, harçları yaprağın içine koyduktan sonra, sarmadan önce 2 adet vişneyi de ekleyip sarın.
Kalan vişneleri de tencerenin üzerine döküp, ekşisinin ve lezzetinin suyuna da çıkmasına izin verin.
Yorumlar