
Başka bir diyardan gelmiş bu mantı. Farklı tadlara açığım diyorsanız, bayıla bayıla yiyeceğiniz bu mantıyı, normal bir şekilde suda haşladıktan sonra, suyunu süzdürüp üzerine; ayrı bir tavada
tereyağında iyice kokusu etrafı sarana kadar kavurduğunuz iri dövülmüş cevizleri gezdiriyorsunuz.
İsterseniz yarısı 'sarımsaklı yoğurtlu' üstüne kırmızıbiber sosuyla, diğer yarısının üzerine de hazırladığımız tereyağlı sosu söküp,, arada yoğurtlu kısımdan da kaşıklayarak daha başka bir lezzet de oluşturabilirsiniz. Tereyağlı sosu mantının üzerine gezdirdikten sonra karıştırmamanızı tavsiye ederim, yağ zaten aralara kadar girip lezzet katacaktır👍👍
Tereyağlı sosu bol yapın ki, mantılar iyice ıslansın, lezzeti bol olsun.
Sevgiler 😘😘😘😘
Yorumlar